QUOTE

Your daily dose of bohemian vibe

Păreri despre Webstock 2014 [RO only]

9/27/14


Ieri am participat la Webstock (vă dădeam detalii despre ce înseamnă evenimentul într-o postare anterioară), iar acum vreau să vă vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. De data asta nu voi mai vorbi despre organizare, ci mă voi focusa strict pe speakeri. O mare parte dintre ei nu mi-a atras atenția, iar o mică parte m-a impresionat în mod pozitiv, dar și negativ. 
Eu am luat parte la primele sesiuni: Inspired to inspire și The Road to succes. Apoi din 4 mini-conferințe am ales Blogging & Online Content (care sigur nu a fost cea mai bună alegere, am auzit că celelalte au fost mult mai ok).

PĂRERI POZITIVE DESPRE:

Sergiu Biriș, Zonga - Ne-a povestit cum de la o mică afacere a ajuns la una de milioane de dolari, Trilulilu, și ne-a explicat în 7 pași cum putem construi și noi o afacere de succes. Câteva elemente necesare: răbdare, pasiune, încredere în sine, o echipă bună.

Mihai Sfrijan, King - Esența discursului său a fost că îți trebuie doar o idee bună și curaj pentru a o implementa, apoi să fii pregătit pentru multă, multă muncă. Mihai este cel care a lansat multe dintre jocurile populare pe care mulți dintre voi le jucați, Candy Crush fiind unul dintre ele. 

Vlad Petreanu, petreanu.ro - Blogger, fost om de televiziune, actualmente având o emisiune cu Moise Guran la Europa FM. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că prezentarea lui a fost presărată cu umor, fiind printre singurele din toată conferința. De fapt, una dintre cele două, cealaltă aparținând lui Andrei Ciobanu. Cu umor, dar și cu sfaturi: folosește-ți imaginația, ai mare grijă la detalii, creează un conținut atrăgător, încalcă convențiile.

PĂRERI NEGATIVE DESPRE:

Florin Dobre, Designer - Acesta a venit complet nepregătit, tot ce am înțeles din discursul său de câteva minute a fost "Ă...ă...ă". Noroc cu moderatorul evenimentului, Cristian Manafu, care observând că Dobre nu mai spunea absolut nimic după 3 minute, a intervenit și i-a pus o serie de întrebări. Mi se pare complet lipsit de respect să te prezinți în fața oamenilor, o parte dintre ei plătind și o taxă pentru a te asculta, fără un discurs pregătit.

Ovidiu Eftimie, Times New Roman - Prostul gust a fost întrecut doar de aroganța fără margini. Parcă aș fi urmărit o manifestare a frustărilor acumulate și a unui complex de inferioritate. Acestea luând forma unor jigniri gratuite la adresa multor persoane. Pot asemăna gargara lui cu o bârfă a țațelor în colțul blocului. Îmi "place" cum unii sunt cocoși când nu e și persoana de care vorbesc de față. Să stai să bârfești, să ataci, fără un drept la replică dă doar dovadă de lașitate. Nu înțeleg ce caută astfel de personaje la acest gen de evenimente. Locul lor este alături de țața de la colțul blocului și alte specimene dubioase ale faunei locale. Dar până la urmă comparația le aduce o jignire acestora.

La gală nu am mai stat, dar puteți afla mai multe detalii despre ce cine, ce premii a câștigat de pe pagina de Facebook, Webstock.

8 comments

 1. Mie nu mi s-a parut arogant Sergiu Eftimie. Adica nu am luat-o personal. A fost un actor care si-a reprezentat site-ul jucand un rol. Eu am prins ceva chestii misto de la el si ar fi fost o idee cam plictisitor fara el. Florin Dobre da, poate ca a fost putin nepregatit. Dar nu auzisem de treaba lui cu pixelii si e frumos ce face.

  In shimb, legat de taxe, eu nu stiu sa-si fi platit cineva participarea...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Știu că Times New Roman e un site de umor, de pamflete. Discursul lui Ovidiu Eftimie, insă, a fost doar o serie de jigniri: că cineva e "căcănar", că cineva mai e nu știu cum (nu i-am reținut toate caracterizările), nu mi s-a părut amuzant sau că ar avea legătură cu ceea ce face TNR, mi s-au părut doar niște cuvinte aruncate aiurea. Unde era umorul?
   Nu neg că Florin Dobre face lucruri interesante, însă mi s-a părut lipsit de profesionalism să vii fără un discurs pregătit. Dacă nu venea Manafu pe scenă ce făcea, rămânea acolo uitându-se în gol?

   Eu așa am auzit, sper să nu greșesc. Dacă știe cineva sigur aștept să clarifice lucrurile.

   Delete
  2. Da, acum daca astea sunt problemele lor, asa o arde Ovidiu Eftimie. Eu am regasit atitudinea lui in unele dintre articolele TNR (probabil, tot ale lui). Da, cu Florin Dobre mi-am dat in cap grav si am incurcat numele. Scuze.

   Dar pe partea de taxe eu, ca blogger, am venit cu o prietena - ambasador. Niciuna dintre noi nu a platit.

   Delete
 2. @Monica
  "Florin Dobre da, poate ca a fost putin nepregatit. Dar nu auzisem de treaba lui cu pixelii si e frumos ce face."
  Florin Dobre e designerul, nu cel cu proiectul RONATIV.

  Si mie mi s-a parut ca a venit doar pentru a fi acolo. Dar na..cum spuneai si tu.. noroc cu moderatorul ca a salvat ce se putea salva. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Și eu știam că cel cu pixelii a fost Cătălin Năstăsoiu, am crezut că a zis și Dobre ceva despre asta și am ratat eu. :))

   Delete
  2. Oricum, Catalin Nastasoiu a fost tare carismatic. Pacat ca nu ia mers bine telecomanda.

   Delete
  3. Nu, eu eram aia care a ratat :)) Mai degraba, a incurcat numele. Vina mea ca cel cu proiectul RONATIV avea fata de Florin Dobre? :)) Glumesc, scuze. Dar din pricina confuziei era si revolta mea.

   Delete
 3. Nu stiu daca sa imi para rau ca nu am ajuns sau sa ma bucur. Nici eu nu inteleg unii speackeri care vin nepregatiti sau sunt total aroganti, urat. Te pup Mona :*
  http://www.xcentrica.ro/escapada-la-roma-prima-parte/

  ReplyDelete

Say it like you mean it! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LA BOHÈME. All rights reserved. © Maira Gall.