QUOTE

Your daily dose of bohemian vibe

Octombrie ne întâmpină cu două concerte extraordinare: Joe Satriani și Dan Andrei Aldea

9/28/15

Dragilor, dragilor, e luni și eu îmi fac planuri pentru săptămâna care tocmai a început. Se anunță câteva evenimente importante: Webstock, unde sunt blogger oficial, un concert și câteva întâlniri. Și că tot veni vorba de concerte, vreau să vă anunț că în octombrie vor avea loc două concerte extraordinare: Joe Satriani și Dan Andrei Aldea.
Vă dau mai multe detalii mai jos plus că pregătesc și o surpriză pentru voi. Stați pe aproape, oameni faini!
În toamna acestui an se anunță două seri excepționale de rock instrumental.

Pe 12 octombrie, legendarul JOE SATRIANI va concerta la Sala Palatului din București, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally  (clape, chitară), însoțit de cele patru celebre chitări ale sale, evoluții increbdibile, ce vor cufunda publicul într-o reverie imposibil de uitat.

Show-urile programate în cele doua orașe vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care: “The Crush of Love”, “Satch Boogie”, “Shine On American Dreamer”, “Cryin'” sau “Always with me, always with you”, de altfel,  cea mai iubita piesă din repertoriul îndrăgitului artist.

Satriani și-a câștigat prestigiul internațional dupa lansarea albumului ”Surfing with the Alien” în 1987. Chitaristul ajunge în Romania dupa 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy și numeroase alte trofee. Și-a inceput cariera prin a preda chitara, și i-a avut ca elevi, printre alții, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucurețti au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate prin EVENTIM de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărturești, Humanitas și online prin www.eventim.ro, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc.

VIP – 225 lei
Cat.I – 185 lei
Cat.II – 135 lei
Cat.III – 115 lei
Cat.IV – 95 lei.După 34 de ani Dan Andrei Aldea va susține un concert pe scena Sălii Mari a Teatrului Național București în data de 19 octombrie ora 19:00.

Pe scena alături de el își vor face apariția și invitați surpriză ce vor fi anunțați în scurt timp.

Dan Andrei Aldea este muzicianul rock şi folk care a trecut graniţele genurilor muzicale fără niciun efort; mai mult, a provocat admiraţia generală cu fiecare melodie, solo ori orchestraţie. Dacă punem la socoteală ceea ce se cunoaşte mai puţin - faptul că de mic a fost considerat un copil-minune al viorii – mulţi se vor întreba de ce nu a urmat o carieră în direcţia muzicii clasice. Răspunsul îi aparţine: la 15 ani a descoperit chitara electrică, într-o epocă în care genul rock a explodat, şi de atunci a făcut o lume întreagă să se rostogolească la vale!

    La cel mai mare festival pop, în 1971, a apărut cu grupul Sfinx reinventat într-o formulă de trio, uimindu-l inclusiv pe marele Oschanitzky, atunci în juriu! Absolvent al Conservatorului la vioară, a fost urmărit permanent de daimonul creativ şi a încercat dintotdeauna să creeze întru muzică (în cele mai absconse şi neaşteptate forme ale acesteia). Şi i-a reuşit, părerile melomanilor, muzicienilor şi criticilor muzicali au avut mereu contururi superlative!

    De la muzica cvasiacustică (de care ţine, de exemplu, „Om bun”) ori aceea pentru teatru şi film şi până la compoziţiile de rock ori muzică progresivă edificate cu Sfinx, Aldea a avut mereu coerenţă şi strălucire, că a fost vorba de melodii de-sine-stătătoare ori de un întreg disc, conceptual „Zalmoxe”. A colaborat deopotrivă pe discurile colegilor de scenă, de la folk (Vali Sterian, Anda Călugăreanu şi atâţia alţii) la culegerile de şlagăre internaţionale ale casei Electrecord, iar tuşeul său se simte, unic, şi după decenii.


    Din păcate, nemulţumit de ceea ce se întâmpla în industria muzicală românească, în 1981 a ales libertatea şi s-a stabilit la Munchen. Acolo a avut ocazia să-şi dezvolte propriul studio şi a lăsat din nou urme în toate producţiile pentru care a fost solicitat, prea puţin cunoscute aici. Că a fost Saragossa Band sau discurile „Faust”, pentru melomanii români contează cel mai mult, credem, colaborarea la ultimele două discuri ale lui Doru Stănculescu, singura cunoscută aici. De altfel, şi în prezent cei doi lucrează la o operă inedită.

Biletele au fost puse în vanzare pe www.bilete.ro, www.bilet.ro , www.fix7.ro și la Teatrul Național București.

Preturi speciale cu ocazia deschiderii noului sezon TNB  

VIP:  199 lei 

CAT I: 149 lei
No comments

Post a Comment

Say it like you mean it! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LA BOHÈME. All rights reserved. © Maira Gall.